22.05.2023.

Жена

Аутор: Мина Фридл

Након што сам добио отказ на послу, мој живот се знатно променио. Некада сам био вредан радник, чак и ако нисам волео свој посао, био сам задовољан јер сам добијао довољно новца који ме је мотивисао да наставим. Радио сам у фабрици слаткиша и велики део дана сам проводио тамо. Живот ми се састојао од спавања, одласка на посао и мукотрпног рада. Мало времена сам проводио у кући, чак и када бих имао слободних тренутака, то време бих трошио по кафанама. јер сам живео сам. Нисам имао никога са ким бих проводио ретке слободне тренутке.

Била је летња ноћ. Као и обично, ишао сам у клуб који се налазо у центру суседог града. Мислио сам да ће све то бити као обично; алкохол, музика, цигарете и поново алкохол. Већ на улазу сам схватио да ме посматра једна девојка. Била је прелепа, очију боје летњег ведрог неба, гледала је у мене као што деца гледају у излог препун слаткиша. Када сам усмерио поглед ка њој, исте секунде је скренула главу и правила се као да се ништа није десило. Ушао сам. Гласна музика ме је обузела још на улазу, и полако сам заборавио на њу, све док ме за изненада, није питала: „Имаш ли упаљач?“ Потврдно сам климнуо главом. Тада сам је боље видео: њене усне, косу, руке… Наредних двадесетак минута смо провели заједно, причајући о свему.

Те ноћи, после толико година, поново сам се заљубио.

Вратио сам се у своју сиромашну, малу кућу, пуну туге и усамљености. У кревету, сам размишљао колико је дивна. Њена доброта ме је преплавила да сам заборавио на две лоше девојке које сам упознао, и срце ми је било, пoсле толико година, пуно.