Назад
Lifestyle Image
16.01.2023.

Mario Milivojević – gitarista koji ne gubi vreme

Аутор: Фуснота

Mario Milivojević rodjen je u Valjevu. Gitaru je počeo da svira još u osnovnoj školi, a već od srednje nastupa po klubovima i kafićima u Valjevu. Nakon srednje škole seli se u Beograd, gde upisuje Dizajn zvuka i muzičku produkciju  i počinje da se interesuje za studijski posao. Na završnoj godini fakulteta počinje da radi u Minakord studiju Željka Joksimovića, a posle toga i po drugim beogradskim studijima. Iza sebe ima i devet godina rada na emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem” gde je radio zvuk. Trenuto je gitarista benda Tijane Dapčević i gitarista benda Željka Vasića.

Album „Wasted time” sadrži osam pesama i predstavlja njegovo muzičko istraživanje, kako stilova i muzike tako i sebe samog. Stilski raznolik od soula i fanka u pesmama „Tomorrow never Knows”, „Ćutim” i „Left or right” , preko fank-roka u „Give me the beat”, džeza u pesmi „Blato” do kombinacije elektronske muzike i tradicionalnih instrumenata u pesmama „S’druge strane” i „Outro”. Album je izašao u izdanju Jadran rekordsa i može se pronaći na svim digitalnim platformama (Deezer, Tidal, Spotify, Youtube Music, Apple Music…).

Na albumu gostuju Vasil Hadžimanov u pesmi „Zawichaj”, Tijana Dapčević u pesmama „Give me the beat”, „Zawichaj”, „Tomorrow never knows” i „Ćutim”.  Bubnjeve sviraju Dario Janošević (Negativ) i Goran Marinković (exNeverne Bebe), a kao vokali pojavljuju se Tamara Teklić u pesmi „Tomorrow never knows” i Danko Jovašević u „Ćutim” i „Give me the beat”. Muziku i aranžmane pisao je sam, svirao sve gitare, bas gitare i skoro sve klavijature, čak je i pevao pesmu „Left or right”. Snimanje albuma podržao je Sokoj.

Mario Milivojević je sasvim nedavno ekranizovao poslednju numeru sa svog debitnog autorskog albuma, pod nazivom – Outro.  Pesma Outro je upravo jedna od instrumentalnih kompozicija, a i sam album je izvanredna prilika da se publika upozna sa autorskim radom ovog umetnika. Naročito, jer je za sve koji prate domaću muzičku scenu do sada bio najpoznatiji kao gitarista. Ako pažljivo poslušate, ne samo da ćete uživati – već ćete i sigurno primetiti raznovrsnost u muzičkom izrazu, u širokom sprektru tonova na emocionalnoj paleti kojom su oslikane melodije, a koje pričaju priču o istraživanju i spoznaji senzibiliteta, pa i muzičkog genija (ili prakse, kako naglašava Mario) koji je potreban da se to tehnički iznese. A Outro, kao ekranizacija završnice albuma, je opet neki vid inicijacije, kao što je i svaki kraj ujedno i početak nečeg novog.