Назад
Lifestyle Image
01.03.2023.

Blogerama

Драги средњошколци,
Блогерама ускоро почиње!
У организацији Одсека за српску књижевност ФФУНС, овог пролећа ће се на Филозофском факултету одржати школа креативног писања „Блогерама“. Овај вишемесечни курс креативног писања намењен је свим средњошколцима које занима писање прича, песама, сценарија, блогова, стрипова, есеја и других облика писаног изражавања. Часови на Блогерами ће се одржавати недељом, сваке две седмице, а на њима ће полазници имати прилику да своје писање унапреде различитим стилским вежбама, језичким изазовима, тематским задацима и међусобним читањем, коментарисањeм и подржавањем, уз менторство наших предавача.
Блогерама се родила из вишедеценијске традиције креативног писања на Одсеку за српску књижевност ФФУНС. Тренутно је на студијама Српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду у понуди пет различитих предмета креативног писања: Креативно писање поезије, Креативно писање прозе, Креативно писање романа, Креативно писање сценарија и Креативно писање видео игара. Сви ови предмети потичу од исте идеје, заједничке свим програмима креативног писања: писање није богом дани таленат, већ вештина на којој се ради и која се унапређује; даровити писци се не рађају, већ до изврсног стила и узбудљивих ремек-дела долазе посвећеним писањем, испробавањем, брисањем, грешењем и експериментисањем. Којом год врстом писања да се бавите — биле то хаику песме, љубавне приче, научнофантастичне манге, модни блогови или филозофски чланци — свако писање је заправо исто: захтева посвећеност, мотивацију, дисциплину и машту. Блогерама је ту да вам пружи надахњујући простор за ваше усавршавање, као и да вам помогне да будете бољи аутор.
Први час Блогераме одржаће се 5. марта 2023 у 12:00, у Семинарској библиотеци Филозофског факултета у Новом Саду (III спрат, број просторије 339). Пријаве су и даље отворене.
Видимо се ускоро & срећно писање!