Назад
Lifestyle Image
04.12.2022.

Група Зостер – Имачи када узаврелих срца

Аутор: Фуснота

Зостер је босанскохерцеговачка, реге-рок група која је активна већ двадесет две године. Порекло назива групе је интересантно. Фронтмен Марио Кнезовић прележао је вирус зостер који се манифестује на људској кожи приликом пада имунитета, то му је била инспирација за назив групе јер је она настала управо као одговор на пад имунитета друштва.

Главне теме и мотиви су им човек, његова слобода и положај у друштву, лажни морал, уздизање над дискриминацијом и поделом, али и љубав. Луцидних текстова, увлаче нас у сваку песму и чине да се сами осећамо као да смо их испевали. Њихове песме, иако често мрачне тематике и порива из ког настају, зраче оптимизмом, весељем, проналаском пута, а све то текстописац кроз честе игре речима, хумор, метафоре и алузије, успева да постигне и оствари.

Са своја четири албума Ојужило (2005), Фестивал будала (2007), Имачи када (2012), Срце узаврело (2014), и петим Најгори који радо ишчекујемо, Зостер нам пружа широк опус који лако улази у уво и тражи пуштање на риплеј.

Ту је и неколико песама које по нама најбоље представљају групу Зостер.

Уживајте!

(видео снимци преузети са канала https://www.youtube.com/@bandzoster и https://www.youtube.com/@GRAMOFONSarajevo)