Назад
Lifestyle Image
26.12.2022.

Буч Кесиди: еуфорична контемплација

Аутор: Фуснота

Буч Кесиди панчевачка је инди-рок група основана 2013. године. Попут каубоја и разбојника, по ком је група и добила име, а који је освајао Дивљи запад, овај двојац својом музиком осваја наш регион.

Групу чини тандем Лука Рацић (гитара) и Зоран Зарубица (бубањ). Бенд је дебитовао албумом Посесивно-опсесивни хоспул (2016), док својим другим албумом Еуфорија (2019) постају бенд звучног имена и стичу широку публику. Албум је пропраћен одличним критичким освртима.

Сам концепт албума изузетно је интересантан. Прва песма под називом Субота, заједно са последњом песмом Недеља ујутру чини композиционо заокружену целину. Уз те две песме, али и остале (Лаж, Ђускање не помаже, Нема љубави у клубу, Еуфорија, Идемо до ходника, Касно је, Тихо, Тоне град), проживљавамо ноћ проведену у изласку који са собом носи све младалачке бриге: од неснађености, изгубљености, несигурности, до заљубљености, ђускања, љубљења, забављања, али и свега осталог што чини живот и типичне ситуације младе особе.

Аутентичном музиком и оригиналним текстовима једноставног, али духовитог, промишљеног, некада и шкакљивог језика, Буч Кесиди уводи нас у свој универзум који припада и сваком од нас. У ишчекивању се радујемо и еуфорично чекамо њихов следећи албум, за који не сумњамо да може бити и бољи од претходног, а до тада слушамо њихове песме на риплеј. Јер ипак:

Ништа нема смисла,
ако стојиш поред зида и
контемплираш о својој
неспособности да играш

(Субота, албум Еуфорија, Буч Кесиди, 2019)

Зато уживајте у слушању и ђускању!